Pensioen 2018-07-10T11:47:22+02:00

Pensioen

Als u in loondienst werkt dan bouwt u vaak pensioen op via de werkgever. Wij maken inzichtelijk hoeveel u ontvangt als u stopt met werken en welke keuzes u kunt maken, bijvoorbeeld met betrekking tot uw pensioendatum.

Er zijn werkgevers die geen of slechts een beperkte pensioenregeling aanbieden. Gelukkig zijn er alternatieve manieren om pensioen op te bouwen. Wij nemen u hierin mee en laten u de verschillende mogelijkheden zien.

Bent u ondernemer?

Dan heeft het regelen van uw pensioen waarschijnlijk niet altijd prioriteit. “Mijn onderneming is mijn pensioen ” is een veel gehoorde opmerking. De toekomstige waarde van uw onderneming blijkt echter vaak niet voldoende. Wij bepalen samen met u hoeveel u nodig heeft en kunt opbouwen.

Kompas Advisering inventariseert uw situatie voor en na pensionering. En geeft u inzicht in de mogelijke oplossingen om uw pensioen op te bouwen en uw nabestaanden goed achter te laten. Vervolgens sluiten wij de door u gekozen producten voor u af zodat u daar geen omkijken naar heeft.

Uw nabestaanden

Het is belangrijk om na te denken over de situatie als u onverwachts komt te overlijden. Vaak worden de nabestaanden “vergeten”. Welk inkomen is noodzakelijk of gewenst na uw overlijden voor uw partner en/of gezin? Misschien heeft u al een nabestaandenpensioen waarin dit (deels) geregeld is. Wij laten u zien welke mogelijkheden er zijn om het aan te vullen.

Dienstverlening

Wanneer u meer wilt weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u kunnen betekenen, leest u dan ons dienstverleningsdocument voor vermogen opbouwen en ons dienstverleningsdocument voor risico’s afdekken.

dienstverleningsdocument voor vermogen opbouwen
dienstverleningsdocument voor risico’s afdekken

Kompas Advisering geeft u advies over de belangrijkste financiële keuzes in uw leven. We helpen u met het vinden van de juiste koers. Onze persoonlijke aandacht en aanpak leveren u een op maat gemaakt advies op. Bijvoorbeeld op het gebied van hypotheken, uw oude dag, voorzieningen voor uw nabestaanden of vermogensopbouw middels sparen of beleggen. In ons advies staat u centraal. Onze financiële planning is maatwerk. Hierbij komen alle onderwerpen aan bod. We zijn u graag van dienst.