Oude wijn in nieuwe zakken

//Oude wijn in nieuwe zakken

Oude wijn in nieuwe zakken

Welkom op de site van Kompas Advisering. Fijn dat u de moeite heeft genomen om de site te bekijken. Kompas Advisering is een advieskantoor voor en door ondernemers.

Voorstellen

Laat ik beginnen door mijzelf voor te stellen. Mijn naam is José Baars en ik ben geboren en getogen in Lisse. In 2018 ben ik gestart met Kompas Advisering nadat ik eerst jarenlang bij een grote Nederlandse bank had gewerkt. Door een reorganisatie bij deze bank ben ik gaan nadenken over mijn toekomst. Wat vind ik leuk om te doen? Die vraag was niet moeilijk te beantwoorden: Mensen adviseren op financieel gebied is mijn passie. Praten met mensen over zaken die ze echt belangrijk vinden en hoe ze die wensen en doelen kunnen realiseren vind ik geweldig om te doen.

Het lag dus voor de hand dat ik op zoek zou gaan naar een baan bij een andere bank. Maar ik zag ook dat die grote banken in een rap tempo aan het veranderen zijn. Staat de klant er nog wel centraal? Kan ik mij bij een bank nog wel volledig richten op de wensen van de klant? Van de medewerkers wordt steeds meer verwacht terwijl het contact met de klant verarmt. De persoonlijke aandacht voor de klant heb ik hoog in het vaandel staan. Door de standaardisering en automatisering bij de banken is hier steeds minder oog voor. Ik bemerkte dat dat mij steeds meer tegen ging staan.

Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik voor mezelf gestart. Na het toewijzen van een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten en het vinden van kantoorruimte ben ik sinds april 2018 als zelfstandig adviseur aan de slag.

Specialisme

Dat daar veel bij komt kijken heb ik inmiddels wel gemerkt. Veel zaken die erg leuk zijn, maar ook zaken die minder mijn interesse hebben. De ICT bijvoorbeeld en het maken van een logo en een website. Gelukkig zijn daar genoeg goede specialisten voor te vinden. Dit brengt me ook direct op het volgende: Ik geloof erin dat je moet doen waar je goed in bent en waar je plezier in hebt. Dan haal je het beste uit jezelf en krijg je er energie van. Voor het overige ga je op zoek naar een specialist.

Zo’n specialist wil ik voor mijn klanten zijn. Zij kunnen me alles vragen op financieel gebied. Vervolgens ga ik het voor ze uitzoeken en regelen. Persoonlijke aanpak en aandacht zijn hierbij de rode draad en ik richt me voornamelijk op ondernemers. Een doelgroep met specifieke financiële vragen en doorgaans weinig tijd om daar zelf uitgebreid mee aan de slag te gaan. Ik vind het een  uitdaging om voor elk probleem een oplossing te vinden!

Ik wil het aanspreekpunt zijn voor mijn klanten. Als er iets verandert in de privé situatie kunnen ze altijd Kompas Advisering bellen om te laten bekijken of de financiële koers hierop aangepast moet worden. Dit kan zijn op het gebied van hypotheken, levensverzekeringen, pensioenopbouw, arbeidsongeschiktheid, vermogen opbouwen door te sparen of te beleggen. Maar ook op het gebied van schenken en erven, belastingen en echtscheiding sta ik voor mijn klanten klaar.

Daarbij kan ik ook altijd een beroep doen op mijn gespecialiseerde collega’s. Ik heb vanuit mijn jarenlange ervaring een groot netwerk opgebouwd waaruit ik kan putten. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld een fiscalist of een notaris. Mocht ik ergens zelf niet uitkomen dan kan ik met hen sparren of de vraag van de klant bij hen neerleggen. Kompas Advisering blijft het aanspreekpunt voor de klant, dat is wel zo gemakkelijk. In de financiële dienstverlening wordt daar de term “ontzorgen” voor gebruikt. De klant hoeft zelf niets te regelen of uit te zoeken. Ik wil mijn klanten graag ontzorgen en alles tot in de puntjes voor ze in orde maken.

Op mijn beurt informeer ik mijn klanten ook actief over belangrijke (fiscale) wijzigingen. En indien daar aanleiding voor is nodig ik mijn klanten zelf uit om de financiële koers weer eens onder de loep te nemen en wellicht te wijzigen.

Oude wijn?

Even terug naar de titel: oude wijn in nieuwe zakken?
Als u bovenstaande gelezen hebt, zult u denken: je blijft gewoon doen wat je altijd al deed. Waar zit het verschil?

Het verschil zit erin dat ik veel meer tijd kan nemen voor mijn klanten en veel flexibeler kan werken. Ik ben niet meer afhankelijk van de openingstijden van een bank en ik hoef niet meer te vergaderen of te voldoen aan een minimaal aantal afspraken per dag. Heeft mijn klant een complex vraagstuk dan plan ik meer tijd in om met deze klant in gesprek te gaan. En dat kan ook in de avond of op zaterdag zijn. Op kantoor of bij de klant thuis.

Een ander belangrijk verschil is de onafhankelijkheid van mijn advies. Ik kan voor u de beste oplossing vinden zonder afhankelijk te zijn van één of enkele partijen.

Er zijn vele onafhankelijke advieskantoren in de markt dus waarom kiest een klant voor Kompas Advisering?
Wat Kompas Advisering uniek maakt is dat het zich voornamelijk richt op ondernemers en hun specifieke vraagstukken. Kompas Advisering is door en voor ondernemers en beschikt over de kennis en kunde die de vraagstukken van ondernemers oplossen.

Een ondernemer houdt zich het liefste bezig met de eigen onderneming omdat daar zijn hart ligt. De financiële zaken voor de privé situatie krijgen daardoor niet altijd voldoende aandacht en verdieping. Als ondernemer begrijp ik dat goed. Mij moet je ook niet vragen om een auto te repareren of een website te maken. Mijn hart ligt bij het adviseren en ontzorgen van mijn klanten.

En dat is precies wat ik voor u wil doen! Op basis van uw wensen en situatie de juiste financiële koers bepalen. Zodat u en uw gezin financieel alle zaken op een rijtje hebben. Hierdoor ervaart u de rust dat uw financiën op orde zijn en kunt u zich focussen op wat u leuk vindt en waar u energie van krijgt.

Ik nodig u bij deze uit om een keer op ons kantoor langs te komen of een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. De koffie staat voor u klaar. Een gesprek kan uiteraard ook bij u op kantoor of bij u thuis plaatsvinden als u dat beter uitkomt.

Ik vertrouw erop dat u ons niet ervaart als oude wijn maar als een nieuwe bruisende ervaring!

2020-04-06T12:02:32+02:00

Geschreven door: